KrokstaFyr

Tips till dig som vill upptäcka Bua under 1 - 3 dagar

Dag 1
Om vädret tillåter ströva i naturreservat på Ringhals udde och Natura 2000-område, i områdena finns fornlämningar och ett rikt fågelliv. Ta gärna med en fika korg.
Vid otjänlig väderlek besök Ringhals Infocenter och upplev Ringhals kärnkraftverk och energi på nära håll.
Fri entré.

Köp en härlig räksmörgås hos Fiskhuset, 
Arakullevägen 2 eller gör ett besök hos Bodarna i Bua och smaka på Bualåda med havskräftor, drick en Buapilsner eller lokalproducerat öl. Avsluta med Buapudding och nybryggt kaffe.
Njut av brygglivet i Bua hamn och låt fåglarna stå för lunchmusiken!
På eftermiddagen köper du en härlig kulglass i GlassBoden och tar dig vidare till Krokstadviken,. Tillåter vädret kan du njuta av sol och salta bad vid stranden eller bland klipporna.
Besök Krokstads fyr och följ gärna den gula vandringsleden och upptäck vår fina natur längst kustbandet. 
Är det tisdag eller lördag får du inte missa vår Second Hand butik som ligger nere vid hamnen, där du kan göra många fina fynd.
Handla din kvällsmat i Bua center på ICA nära Bua och avsluta dagen vid någon av grillplatserna i Bua hamn. Njut av lugnet och hamnlivet.

 
 Dag 2
Ta en cykeltur via Buavägen från Bua hamn mot Sanddamm. Gör ett stopp vid Bua center och köp med dig dagens lunch. Besök gärna Bröderna Erikssons handelsträdgård på väg ut mot Sanddamm.
Saknar du cykel kan du ta den blå och röda vandringsleden mot Bua Strand och fortsätta mot Sanddamm. Passa då på att besöka sjömansgravarna 
när du passerar Bua strand. Njut av sol och salta bad om vädret tillåter, om inte så passa på att strosa runt i det natursköna Sanddamm. Ta en fika på morÅdotter i Buacenter.

Besök gärna Bryggebastun efter en promenad eller joggingrunda på vår motionsslinga. Bryggebastun är öppen, måndag och torsdag 17.30 -19.30 för herrar,
onsdag kl 18.00-20.00  och lördag 10.00-12.00  för damer.
Vill du pröva thailändsk mat i västkustmiljö avsluta då dagen på Restaurang Marina.

 

Fotograf Malin Arnesson
Fotograf Malin Arnesson

Dag 3
När solen skiner och havet inbjuder till bad då är stranden vid Båletrand perfekt för ett besök. En långgrund sandstrand med möjlighet till krabbfiske.

Borrås Skåra är en 10 meter djup och 2 meter bred bergskåra i närheten av Väröbacka. Den är troligen bildad av strömmande vatten från inlandsisen, absolut värt ett besök. 

Skall du på kalas, kan du köpa fina presenter i Hemla´s Blomster och Interiör.

En välsmakad lunch, nästan som hemma kan du få på Klosterfjordens Golfbana. 
Eftermiddagen bör du vika åt vårt anrika Fiskemuseum vid kajen i Bua hamn. Här finns mycket information från tiden då Bua var en stor och betydelsefull fiskehamn.
Avsluta dagen med ett dopp vid  Båtklubbens pir och passa på att se solnedgången vid sjöbodarna och dess grilllplats.